Verkooppunten

Duurzame glasoplossingen

Verkooppunten

Om u door te verwijzen naar een verkooppunt bij u in de buurt, kunt u contact opnemen met één van onze locaties. 

Locatie Amsterdam
Schurenberg 5B, 1105 AP  Amsterdam
Tel. 020 342 02 60
E-mail: amsterdam@nsg.com

Locatie Enschede
De Hoeveler 25, 7547 SB  Enschede
Tel. 053 483 58 21
E-mail: enschede@nsg.com

Locatie Heerenveen
It Dok 6, 8847 GL  Heerenveen
Tel. 0513 789 500
E-mail: heerenveen@nsg.com

Locatie Rotterdam
Bristolstraat 12, 3047 AB  Rotterdam
Tel. 010 245 14 60
E-mail: rotterdam@nsg.com

Pilkington Nederland

De Hermitage Amsterdam, de Ziggo Dome en de Algemene Rekenkamer. Zo maar drie prestigieuze gebouwen waarvoor Pilkington Nederland het glas heeft geleverd. Maar ook in andere bedrijfspanden, overheidsgebouwen, ziekenhuizen, hotels, scholen, sportcentra, musea en natuurlijk woningen vindt u ons glas. Opgericht in 1826 heeft Pilkington zich ontwikkeld tot internationaal toonaangevend glasproducent. Innovatie staat daarbij altijd centraal, net zoals de zorg voor de wereld om ons heen. Aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is verankerd in onze organisatie. De essentie van ons duurzaamheidsbeleid is dat elke medewerker en leverancier bij beslissingen een zorgvuldige afweging maakt tussen mens, bedrijf en omgeving. Door het maken van bewuste keuzes willen wij een belangrijke rol spelen in het maken van een betere wereld.

Glasoplossingen

We bieden duurzame oplossingen voor energiebesparing, zonwering, geluidwering, brandwering, maar ook veiligheid en bescherming. Het floatglas procedé is in 1952 door Pilkington ontwikkeld. Dit is nu de internationale norm voor de productie van hoogwaardig glas. Floatglas is het basisglas waarmee veel verschillende glasproducten kunnen worden gemaakt, zoals isolatieglas, gelaagd glas, gehard glas, autoruiten en spiegelglas. 

Geschiedenis

In 2018 viert Pilkington Nederland het 125-jarig jubileum. Daar zijn we trots op! 
Holst Glas is in 1893 als zelfstandig bedrijf in Enschede opgericht. In 1980 is Holst Glas overgenomen door Flachglas en in 1995 volgde de overname door Pilkington. In 2006 is Pilkington door de NSG Group overgenomen. De NSG Group vervaardigt glas voor de bouw-, auto- en specialiteitenglasmarkt in 29 landen op vier continenten. Wereldwijd heeft de NSG Group circa 26.150 medewerkers en verkoopvestigingen in 130 landen. Pilkington Nederland is een onderdeel van de NSG Group en heeft circa 150 medewerkers. Naast de productielocatie in Enschede zijn er vier vestigingen in het land voor de verkoop, deze zijn gevestigd in Heerenveen, Enschede, Amsterdam en Rotterdam.

Voor meer informatie kijk op onze algemene website.